♥ Du kollar inte ingredienslistan på hårprodukterna du använder. Detta gör att vaxfästena inte håller lika länge och/eller att löshåret inte får tillräckligt med återfuktning från de produkter du använder.

♥ Du föntorkar inte hårbotten 100% torr efter varje dusch. Detta gör att fukt försvagar vaxfästena vilket bidrar till att vaxfästena fäller hårstrån, vaxfästena kan lättare glida ner/av och att din hårförlängning inte varar lika länge. Tvätta inte håret allt för ofta, 2 gånger i veckan är lagom, använd torrschampo mellan tvättarna.

♥ Du tar inte ut dina slingor i rätt tid eller på korrekt sätt. För de allra flesta är 3 månader lagom innan det är dags att ta bort dina gamla slingor. Väntar du för länge innan du tar bort dina slingor kommer fästena hänga för långt ner vilket gör dem mer synliga, du kommer få tovor i håret, slingor som tvinnar ihop sig och du sliter på ditt hår mycket alldeles i onödan. Att ta bort gamla slingor ska vara enkelt och slita minimalt på ditt  hår om det görs på rätt sätt.

♥ Du separerar inte slingorna så att varje slinga alltid hänger för sig. Det är jätteviktigt att göra detta när fästen har växt ut någon centimeter för annars kommer slingorna börja tvinna ihop sig med varandra. Detta bidrar till svåra knutor och i värsta fall dreads. Ser du till att alla slingor alltid hänger för sig sliter en hårförlängning med keratinvax minimalt.

♥ Du toppar inte löshåret när det är dags. Att ta någon centimeter på de slitna löshårstopparna kan göra underverk och fräsha upp din hårförlängning märkbart innan det är dags att ta bort dina gamla slingor.