Generellt, lönar det sig något enormt att alltid investera i det lite dyrare premiumhåret. Detta hår har bättre kvalité, är remyhår, kommer hålla sig fint/trasselfritt längre, har ofta bättre keratinfästen och matchar din egna hårstruktur bättre. Ofta är detta håret donerat från yngre personer vilket resulterar i en längre livslängd.

Dessutom är kvalitén tillräckligt bra efter 1 omgång (ca. 3 mån), du har noggrant tagit hand om håret och använt bra produkter, så kan man ofta använda om slingorna en gång till. Om du tror att håret kommer hålla sig fint i någon månad till, så behöver man byta keratinfästet till ett nytt för det går inte att återanvända vaxet.

Ofta har hårleverantörerna valt ut ett bättre hår de ska använda för att tillverka premiumslingorna och varit mer noggrann i behandlingen av håret (färgning/blekning och ev. ytbehandling).

Originalhåret är ofta inte lönt att lägga sina pengar på då det inte håller sig fint i flera månader, blir lätt trassligt och har för grova hårstrån i jämnförelse med sina egna. Har du aldrig haft en keratinvax hårförlängning förr kan du testa ett originalhår/billigare hår första gången för att se om du ens trivs att bära löshår. Genom att göra så, slipper du slösa mer pengar på något du kanske inte ens gillar.

Ofta är de billigaste håren överbehandlade för att kännas mjuka och följsamma när de säljs, men efter någon tvätt är ytbehandlingen som gjorde att håret kändes mjukt borta. Originalslingor kan vara gjorda på icke-remyhår vilket betyder att alla fjällskikt inte ligger i samma riktning, detta leder till ett trassligt hår.