Om hårförlängningen är isatt professionellt ser håret väldigt naturligt ut och det är i princip omöjligt att se att det är löshår. Det är flera faktorer som gör stor skillnad och avgör hur slutresultatet blir.

Löshåret måste vara av bra kvalité, man måste sätta in tillräckligt många slingor och sprida ut dem väl, samt klippa in både det egna håret i förlängningen och klippa löshåret.

Det är inte bara viktigt utseendemässigt att tunna ut och beskära löshåret, utan det påverkar också väldigt mycket hur löshåret rör sig. Desto fylligare topparna är och ju mer löshåret är en och samma längd, desto mindre rörelse blir det i håret. För att att ett hår ska se levande, välmående och naturligt ut behöver det få kunna röra sig fritt, vilket några drag med en sax eller rakblad kan åstadkomma.

Det är också viktigt att välja en färgnyans på löshåret som snarlikt matchar sitt eget, både i topparna och i rötterna. Är din hårfärg mörkare i hårbotten, har du ombre eller låter du det gå ett tag innan du färgar utväxten, ska du med fördel välja keratinslingor som har samma effekt. Detta för att förhindra att slingorna som sitter närmast hårlinjen (i nacken, bakom öronen och framme kring ansiktet) lyser igenom, annars kan de synas när du sätter upp håret i tofs eller drar bak håret. I dagsläget går det att köpa färdiga keratinslingor med ombre effekt eller utväxt (root color).