Både ja och nej, allt beror på hur du väljer att ta hand om din hårförlängning. Visst kan en hårförlängning med keratinvax slita på ditt hår om du missköter det och om du väntar för länge med att ta bort slingorna. Men om du är försiktig och tar hand om håret som du ska kan du förebygga onödigt slitage på ditt egna hår.

Keratinvax metoden är en skonsam hårförlängningsmetod för håret, förutsatt att den utförs på rätt sätt, att du följer skötselråden och att du ser till så att borttagningen av slingorna görs i tid och på ett professionellt korrekt sätt.

Om du väljer att inte ta hand om ditt hår kan du lätt få tovor och dreads ovanför fästena och det kan få förödande konsekvenser på ditt hår, framförallt när slingorna ska tas ut och tovorna kammas ut. För att förebygga detta är det mycket viktigt att du kontinuerligt går igenom ditt hår, känner efter tovor och att du särar på slingor som har börjat tvinna ihop sig.

Allt man gör till sitt hår sliter på det, exempelvis användning av värmeinstrument och färgning eller blekning, men så länge man är försiktig sliter en keratinvax hårförlängning minimalt. Varje gång man sätter in nya slingor så gör man det på en ny punkt på håret, så håret har möjlighet att återhämta sig helt igen.