Du kan följa alla våra skötselråd och genom att använda bra och vårdande produkter ser du till att behålla en fin kvalité på löshåret. Glans- och fuktgivande produkter, såsom håroljor och inpackningar är ett måste om du vill bibehålla det fint så länge som möjligt.

En ”Tangle Teezer Wet Detangler” borste (variant med handtag och olika längder på piggarna) är den bästa borsten för din hårförlängning då den reder ut tovor men fastnar inte med piggarna i håret ovanför vaxfästet. En borste med blandad svinborst och nylonpiggar fungerar också jättebra, speciellt i längderna när du t.ex. ska föna håret eller reda ut trassel.

Tänk på att sektionera upp håret dagligen och borsta igenom det noggrant, använd gärna ett utredande balsamspray, exempelvis ”Beauty Works 10-in-1 Miracle Spray” 

Sov alltid med en lös tofs eller fläta. Använd gärna skonsamma hårtofsar, exempelvis scrunchies eller mjuka tygtofsar, istället för att använda varianter med metalldelar.

Använd med fördel ett lent silkesörngott i sidensatin för att bl.a. minska friktionen mellan ditt hår och kudden, vilket resulterar i mindre hårslitage, frissigt hår och tyget torkar inte ut håret eller huden.