När du väljer vilken/vilka nyans(er) på löshåret du ska köpa har vi några råd att ge dig:

♥ Tänk igenom vad det är för resultat du vill uppnå med löshåret. Vill du ha en så snarlik nyans som ditt egna hår, vill du att det ska vara en aning ljusare, eller vill du kanske ha någon effekt i håret så som slingor, ombre eller en markant kontrastfärg?

♥ Vill du ha ett naturligt resultat väljer du en nyans/nyanser som mest efterliknar ditt egna hår. Gör matchningen i dagsljus och kolla speciellt efter tonen i löshåret, om det är en varm eller kall ton du behöver.

♥ Är din hårfärg mörkare i hårbotten, har du ombre eller låter du det gå ett tag innan du färgar utväxten? Välj i så fall med fördel keratinslingor som har samma effekt.

♥ Ta ut löshåret ur förpackningen och sprid ut det, på så vis ser du den mest rättvisa färgnyansen på löshåret.

♥ Välj gärna några snarlika färgnyanser på löshåret så att vi kan blanda nyanserna när vi gör isättningen, för ett mer naturligt och levande resultat. Ha i åtanke att även om löshåret inte är 100% identiskt i nyansen med ditt egna hår så kommer det blanda sig fint när löshåret väl är isatt.

♥ Be personalen om hjälp där du inhandlar håret om du behöver smakråd. Om du köper håret på nätet, tänk då på att bilden på håret kan skilja sig från den verkliga nyansen beroende på vilka skärminställningar du har. Be därför om att få provslingor eller låna/köp en färgring där hela butikens färgnyanser finns med.