Vi rekommenderar att du köper ett kvalitetshår, helst virgin (kemiskt obehandlat) remyhår med bevarade fjällskikt, som är likt ditt eget, vad gäller färg och struktur. Färgmatcha löshåret främst med dina egna hårlängder men även bottenfärgen om möjligt för ett så naturligt resultat som möjligt. Det är minst lika viktigt att du tänker på att köpa slingor som har äkta keratinvax fästen eftersom många märken säljer hår med utblandade fästen (t.ex. silikon).

Har du hittat ett hår som du gillar men vaxfästena är alldeles för dåliga, kan vi byta ut keratinvax fästena på dessa. Vi använder alltid 100% äkta italienskt keratinvax, se priser för detta i vår prislista under ”Tillverkning av slingor”. Vi kan även förvandla hårtränsar, tejphår eller slingor med microringar till keratinslingor.

Vi rekommenderar även att du tittar på mängden hår per slinga och att du gärna köper 1 grams slingor eftersom det är en lagom mängd hår per slinga (om du har normalt till tjockt hår). Det går ju alltid att klippa 1 grams slingor i hälften om man vill använda 0,5 grams slingor till ett tunnare hår, exempelvis till håret kring ansiktet. Vill du att vi delar slingorna, ha gärna med dig extra vax (samma märke) som vi kan smälta på när vi fäster slingorna.

Har du väldigt tunt hår och har ofta problem med att 1 grams slingor syns igenom ditt tunna hår så är det bättre att du köper slingor under 1 helt gram istället. Vi kan även göra dessa fästen mer spolformade om så önskas, säg till innan påbörjad hårförlängning. Tänk på att du inte får in lika mycket hår per slinga, så eventuellt behövs lite fler slingor för att räcka till en hel hårförlängning.