FAQs

Att bära keratinslingor

Vi har nämnt och visar bilder på några av våra favorit hårprodukter på sidan ”vi rekommenderar”. Här är lite fler alternativ på hårvårdsprodukter vi själva brukar använda;

 • Schampo: Nioxin ”Cleanser Schampo Steg 3”
 • Torrschampo: Lernberger Stafsing ”Dryclean Volumizing & Refreshing” i ”Original” eller ”Brown” (med färgpigment för mörka hår)
 • Sulfatfritt silverschampo: Antonio Axu ”Silver Shampoo Cool Purple”
 • Balsam: OGX ”Renewing + argan oil of Morocco conditioner”, TRESemmé ”Botanique Nourish Conditioner” och Ouai ”Repair” conditioner
 • Inpackning: Macadamia Natural Oil ”Deep Repair Masque”, Kérastase ”Nutritive Masque Magistral”, L’Oréal Professionnel ”Expert Absolut Repair Gold Masque”, OGX ”Argan Extra Strength Hair Mask” och Ouai ”Treatment Masque”
 • Balsamspray: Beauty Works ”10-in-1 Miracle Spray”
 • Värmeskydd: GHD ”Heat Protect Spray” och Lernberger Stafsing ”Leave-In Treatment BB Cream”
 • Hårolja: Joico ”K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil”, Ouai ”Hair Oil”, Moroccanoil ”Light”

Under sidfliken ”Skötselråd” har vi skrivit en noggrann beskrivning på olika saker man bör tänka på när man har en keratinvax hårförlängning.

I korta drag, du ska vara extra försiktig med ditt hår när du har en hårförlängning, ta ut slingorna i rätt tid (när de har växt ut max 3-4 cm från hårbotten) och se till att använda produkter anpassade för löshår. Är du inte jättenoga med att alltid följa skötselråden, använder fel produkter som reagerar med keratinvaxet och väljer att köpa icke kvalitativa keratinslingor (både kvalitén på själva håret och vaxet) kommer inte hårförlängningen hålla eller se bra ut.

Både ja och nej, allt beror på hur du väljer att ta hand om din hårförlängning. Visst kan en hårförlängning med keratinvax slita på ditt hår om du missköter det och om du väntar för länge med att ta bort slingorna. Men om du är försiktig och tar hand om håret som du ska kan du förebygga onödigt slitage på ditt egna hår.

Keratinvax metoden är en skonsam hårförlängningsmetod för håret, förutsatt att den utförs på rätt sätt, att du följer skötselråden och att du ser till så att borttagningen av slingorna görs i tid och på ett professionellt korrekt sätt.

Om du väljer att inte ta hand om ditt hår kan du lätt få tovor och dreads ovanför fästena och det kan få förödande konsekvenser på ditt hår, framförallt när slingorna ska tas ut och tovorna kammas ut. För att förebygga detta är det mycket viktigt att du kontinuerligt går igenom ditt hår, känner efter tovor och att du särar på slingor som har börjat tvinna ihop sig.

Allt man gör till sitt hår sliter på det, exempelvis användning av värmeinstrument och färgning eller blekning, men så länge man är försiktig sliter en keratinvax hårförlängning minimalt. Varje gång man sätter in nya slingor så gör man det på en ny punkt på håret, så håret har möjlighet att återhämta sig helt igen.

Om hårförlängningen är isatt professionellt ser håret väldigt naturligt ut och det är i princip omöjligt att se att det är löshår. Det är flera faktorer som gör stor skillnad och avgör hur slutresultatet blir.

Löshåret måste vara av bra kvalité, man måste sätta in tillräckligt många slingor och sprida ut dem väl, samt klippa in både det egna håret i förlängningen och klippa löshåret.

Det är inte bara viktigt utseendemässigt att tunna ut och beskära löshåret, utan det påverkar också väldigt mycket hur löshåret rör sig. Desto fylligare topparna är och ju mer löshåret är en och samma längd, desto mindre rörelse blir det i håret. För att att ett hår ska se levande, välmående och naturligt ut behöver det få kunna röra sig fritt, vilket några drag med en sax eller rakblad kan åstadkomma.

Det är också viktigt att välja en färgnyans på löshåret som snarlikt matchar sitt eget, både i topparna och i rötterna. Är din hårfärg mörkare i hårbotten, har du ombre eller låter du det gå ett tag innan du färgar utväxten, ska du med fördel välja keratinslingor som har samma effekt. Detta för att förhindra att slingorna som sitter närmast hårlinjen (i nacken, bakom öronen och framme kring ansiktet) lyser igenom, annars kan de synas när du sätter upp håret i tofs eller drar bak håret. I dagsläget går det att köpa färdiga keratinslingor med ombre effekt eller utväxt (root color).

Eftersom keratinvax metoden inte är lämplig för afrohår har vi valt att inte göra isättningar på just afrohår. Det finns andra hårförlängningsmetoder som lämpar sig bättre för afrohår och därför skulle vi rekommendera t.ex. weaving metoden istället.

Har du helt rakpermanentat hår, provat hårförlängning med keratinvax metoden innan och vet att den metoden fungerar bra, så är du välkommen att boka en tid.

Ja, det kan du göra. Slitna keratinslingor kan må bra av Olaplex men lägg aldrig behandlingen i hårbotten där vaxfästena sitter. Se till att inte göra Olaplex behandlingen precis innan du kommer på det inbokade isättningstillfället för detta kan ge ett dåligt underlag för keratinvaxet att fästa på.

Vi har satt en generell gräns på 15 cm. Ditt hår måste vara minst 15 cm långt för att det ens ska kunna gå att förlänga eller förtjocka håret och samtidigt få det att se fint och någorlunda naturligt ut.

Om du har page eller axellångt hår är det fördelaktigt om du har uttunnade toppar. Undvik att klippa ditt egna hår i en rakt avklippt frisyr innan inbokad isättning.

Har du kort hår så behöver du köpa fler keratinslingor för att resultatet ska kunna se så naturligt ut som möjligt. Man behöver även ha i lite fler slingor i en kort frisyr för att kunna klippa upp håret i de översta raderna utan att längderna blir för stripiga.

Vi rekommenderar att inte köpa allt för långa keratinslingor om du har kort hår, då en dramatisk längdskillnad oftast bidrar till ett onaturligt resultat.

Ibland räcker det med att förtjocka håret lite, exempelvis kan en lång page bli så mycket snyggare med lite keratinslingor i.

Svaret är individuellt och beror på en del olika faktorer, bl.a. hur snabbt ditt eget hår växer, hur du sköter löshåret och vaxfästena samt kvalitén på löshåret och keratinvaxet. Förutsatt att du använder rätt produkter och följer våra skötselråd kan en hårförlängning med keratinvax sitta i allt från 2 till 4 månader innan slingorna behöver tas ut. För de allra flesta är 3 månader en lagom tidsram. 

Varför vi inte rekommenderar dig att ha i slingorna längre än så beror på att risken att få tovor och dreads ökar för varje centimeter som håret växer ut. Det är onödigt att slita på ditt egna hår, vilket du gör om du inte tar ut förlängningen i rätt tid. Väljer du att trotsa vår rekommendation gör du det på eget bevåg och då får du vara beredd på att ta konsekvenserna.

Det är väldigt individuellt hur man upplever att det känns att ha i keratinslingor. Vissa tycker att det inte känns något speciellt, medan andra upplever att det ömmar, spänner och stramar lite i hårbotten de 2-3 första dagarna efter en hårförlängning.

Om du upplever att det känns obehagligt i hårbotten de första dagarna beror det främst på att du inte är van vid känslan av att ha vaxfästen. Känslan kan liknas med hur det känns när man haft håret uppsatt i en väldigt stram tofs. I början är dessutom vaxfästena som hårdast och sitter nära hårbotten.

Det kan framförallt vara obekvämt att sova på fästena under de första nätterna, men det brukar snabbt gå över och snart ska du se att löshåret börjar kännas som en naturlig del av dig.

♥ Köp keratinslingor med bra kvalité (både hårkvalitén och vaxkvalitén). Viktigt att undersöka detta noggrant innan du köper keratinslingorna, många företag säljer överbehandlat löshår och slingor med utblandande vaxfästen vilket gör att hårförlängningen inte håller den utlovade livslängden.

♥ Kolla noggrant igenom innehållsförteckningen på dina hårprodukter så de inte innehåller ingredienser som försvagar vaxfästet eller torkar ut ditt löshår i förtid. Speciellt viktigt är det att du kollar så att ditt schampo (och andra hårprodukter du applicerar på vaxfästena) inte innehåller exempelvis olja, alkohol, silikoner, mjukgörande ingredienser eller sulfater. Måste du använda silverschampo för att en toning inte är tillräcklig, lägg inte det på vaxfästena för det kommer att försvaga dem i förtid. Måste du bleka/färga ditt hår, försök undvik vaxfästena då de flesta vaxen blir försvagade av de starka ingredienserna i hårfärgen/blekningsmedlet.

♥ Applicera endast schampo och torrschampo i din hårbotten där vaxfästena sitter om du vill att din hårförlängning ska vara så länge som möjligt. Tvätta inte håret för ofta, 2 gånger i veckan räcker, använd torrschampo i mellan tvättarna.

♥ Föntorka alltid din hårbotten, där vaxfästena sitter, 100% torr efter dusch. Är ditt hår blött eller fuktigt en längre tid kommer vatten och hårprodukter tränga sig in i vaxfästena och försvaga dem.

♥ Borsta bara ditt hår och löshår när håret är torrt eller nästintill torrt. Blött hår är betydligt ömtåligare och kan därför ta mycket stryk av att ofta bli borstat när det är blött. Håll gärna emot håret med ena handen när du borstar hårlängderna eller ska reda ut tovor för att undvika onödig spänning eller slitage på både håret och vaxfästet. Har du fått en tova i håret, isolera håret där knutan sitter och kamma försiktigt nerifrån och upp. Använd aldrig mer kraft med kammen/borsten än nödvändigt.

♥ Tvätta inte ditt hår genom att vända ditt huvud upp och ner. Denna position skapar onödig påfrestning på din hårförlängning när ditt hår är blött och det är lättare att löshåret trasslar sig. Det är dessutom ofta svårare att få håret och hårbotten riktigt ren överallt om du tvättar ditt hår upp och ner.

♥ Gnugga aldrig ditt hår torrt med en handduk eller vira upp det i en ”turban”. Detta skapar en massa onödig friktion och slitage, krama försiktigt ur vattnet ur håret istället. Vänta ca. 20 min efter dusch innan du börjar föntorka håret och dela upp håret i små sektioner i taget.

♥ Sov aldrig med blött hår när du har hårförlängning med keratinvax. Fukten försvagar keratinfästena, friktionen mellan det blöta håret och kudden orsakar onödigt slitage och trassel.

♥ Använd gärna ett utredande balsamspray om ditt hår lätt blir trassligt innan du börjar borsta det. Går att spraya både i fuktigt och torrt hår.

Borttagning

Vi rekommenderar att du bokar en tid hos oss för borttagning av slingorna när du har fått en utväxt på 3-4 cm, vilket oftast är efter 3-4 månader. Alternativt tidigare, om löshåret känns risigt och ofräscht.

I takt med att ditt egna hår växer flyttas vaxfästena nedåt och det är varken snyggt eftersom fästena blir mer synliga, eller känns bra. Du vet också att det är dags för borttagning när det börjar bli små tovor ovanför fästena eller när slingor börjar tvinna ihop sig. Varje keratinslinga ska alltid hänga fritt för sig själv. Väntar du längre än rekommenderat kommer onödigt slitage uppstå.

Borttagningen fungerar på så sätt att vi tar bort keratinslingorna med en speciellt framtagen keratinvax remover och tång som smular sönder vaxet. Därefter kammar vi bort de resterande vaxresterna. Vi rekommenderar att du tvättar håret ordentligt efter borttagningen för att skölja ur removern och bli av med eventuella små vaxrester. Vid väldigt svåra fall kan små vaxrester och tovor finnas kvar efter borttagningen, dessa tas bort och reds lättast ut genom att lägga mycket balsam och inpackning i hårbottnen när du duschar. Vi rekommenderar inte att du provar att ta ut slingorna själv, detta brukar alltid resultera i onödigt slitage.

Hur man upplever smärta är väldigt personligt, men de flesta tycker inte att det gör speciellt ont att ta bort keratinslingorna. Är du väldigt håröm kan det kännas lite mer, men vi gör vårt bästa för att det inte ska göra ont. När vi tar bort själva hårslingan brukar det inte kännas så mycket, utan det är möjligtvis när vi försöker kamma bort de gamla vaxresterna som det kan kännas lite.

Löshår och vax

Du ska alltid välja ett löshår som påminner om ditt eget. Företagen som producerar löshår blandar oftast olika hår från olika ursprung med varandra, detta dels för att göra håret mer tåligt och dels för att hålla kostnaderna nere.

Det europeiska håret är finare och tunnare än exempelvis det asiatiska (t.ex. kinesiska) håret, så därför passar det europeiska löshåret dig med tunt nordiskt hår. Det indiska håret är ofta lite tjockare än det europeiska och mer slitstarkt, därför kan det vara fördelaktigt att köpa detta hår.

Om du har tjocka, grova hårstrån ska du köpa asiatiskt hår, som består av grövre och starkare hårstrån. Asiatiska hårstrån är tunga, vilket innebär att håret inte böjs och lockas som det västerländska och därmed blir det ofta en väldigt tydig uppdelning mellan löshåret och det egna håret om man bär en hårförlängning med denna typ av hår. Då det asiatiska håret är tungt och platt, är det svårt att få volym i asiatiska extensions.

Prova gärna att köpa några provslingor och tvätta löshåret för att se hur det beter sig och vilket fall håret får. Jämför resultatet med ditt egna hår och avgör om du tror att håret kan bli en bra kombination.

Vi rekommenderar att du köper ett kvalitetshår, helst virgin (kemiskt obehandlat) remyhår med bevarade fjällskikt, som är likt ditt eget, vad gäller färg och struktur. Färgmatcha löshåret främst med dina egna hårlängder men även bottenfärgen om möjligt för ett så naturligt resultat som möjligt. Det är minst lika viktigt att du tänker på att köpa slingor som har äkta keratinvax fästen eftersom många märken säljer hår med utblandade fästen (t.ex. silikon).

Har du hittat ett hår som du gillar men vaxfästena är alldeles för dåliga, kan vi byta ut keratinvax fästena på dessa. Vi använder alltid 100% äkta italienskt keratinvax, se priser för detta i vår prislista under ”Tillverkning av slingor”. Vi kan även förvandla hårtränsar, tejphår eller slingor med microringar till keratinslingor.

Vi rekommenderar även att du tittar på mängden hår per slinga och att du gärna köper 1 grams slingor eftersom det är en lagom mängd hår per slinga (om du har normalt till tjockt hår). Det går ju alltid att klippa 1 grams slingor i hälften om man vill använda 0,5 grams slingor till ett tunnare hår, exempelvis till håret kring ansiktet. Vill du att vi delar slingorna, ha gärna med dig extra vax (samma märke) som vi kan smälta på när vi fäster slingorna.

Har du väldigt tunt hår och har ofta problem med att 1 grams slingor syns igenom ditt tunna hår så är det bättre att du köper slingor under 1 helt gram istället. Vi kan även göra dessa fästen mer spolformade om så önskas, säg till innan påbörjad hårförlängning. Tänk på att du inte får in lika mycket hår per slinga, så eventuellt behövs lite fler slingor för att räcka till en hel hårförlängning.

Vi brukar alltid rekommendera våra kunder att köpa ett premiumhår och för att spara pengar kan man ofta återanvända slingorna en gång till så länge man har tagit bra hand om hårförlängningen. Då behöver man bara göra nya vaxfästen på slingorna innan de kan fästas om på nytt. På så sätt sparar man pengar, detta alternativ brukar vara billigare i längden än att köpa nya budget/original slingor för varje omgång.

Om du inte vill prova detta alternativ och hellre vill köpa nya keratinslingor varje omgång då tycker vi att Poze ”Standard” hår är mest prisvärt för kvalitén man får (både löshåret och vaxfästet).

När du väljer vilken/vilka nyans(er) på löshåret du ska köpa har vi några råd att ge dig:

♥ Tänk igenom vad det är för resultat du vill uppnå med löshåret. Vill du ha en så snarlik nyans som ditt egna hår, vill du att det ska vara en aning ljusare, eller vill du kanske ha någon effekt i håret så som slingor, ombre eller en markant kontrastfärg?

♥ Vill du ha ett naturligt resultat väljer du en nyans/nyanser som mest efterliknar ditt egna hår. Gör matchningen i dagsljus och kolla speciellt efter tonen i löshåret, om det är en varm eller kall ton du behöver.

♥ Är din hårfärg mörkare i hårbotten, har du ombre eller låter du det gå ett tag innan du färgar utväxten? Välj i så fall med fördel keratinslingor som har samma effekt.

♥ Ta ut löshåret ur förpackningen och sprid ut det, på så vis ser du den mest rättvisa färgnyansen på löshåret.

♥ Välj gärna några snarlika färgnyanser på löshåret så att vi kan blanda nyanserna när vi gör isättningen, för ett mer naturligt och levande resultat. Ha i åtanke att även om löshåret inte är 100% identiskt i nyansen med ditt egna hår så kommer det blanda sig fint när löshåret väl är isatt.

♥ Be personalen om hjälp där du inhandlar håret om du behöver smakråd. Om du köper håret på nätet, tänk då på att bilden på håret kan skilja sig från den verkliga nyansen beroende på vilka skärminställningar du har. Be därför om att få provslingor eller låna/köp en färgring där hela butikens färgnyanser finns med.

Vi brukar ibland köpa löshår till oss själva från USA, ett märke som heter ”909”, och det håret tycker vi är av fantastisk kvalité. Vi har inte hittat ett hår som säljs här i Sverige som kan mäta sig med det håret kvalitetsmässigt, så därför har vi svårt att rekommendera ett annat hår som förstahandsval.

Däremot talar våra kunder mycket gott om Seiseta by Euro So.Cap. ”Russian Line” och ”Salon Expert” håret, Poze Hair ”Premium” hår, Great Lengths och Rapunzel of Sweden’s ”Premium” hår, så det är några hårmärken som är mycket omtyckta här i Sverige. Brittiska företaget Beauty Works säljer jättefint ”Celebrity Choice flat tips” hår som är av hög kvalité. De har många unika färger på löshåret, håret har bevarade fjällskikt och vaxfästena sitter väldigt bra. Beauty Works löshåret är likvärdigt det håret vi brukar köpa i USA.

Single drawn hår:

 • Poze “Premium keratin extensions” (onlinebutik och fysisk butik i Stockholm)
 • Seiseta Hair Extensions by Euro So.Cap “Russian Line keratin extensions” (onlinebutik)
 • Rapunzel of Sweden “Premium keratinslingor” (onlinebutik och fysisk butik i Stockholm)

Double drawn hår:

 • Beauty Works “Celebrity Choice Flat tips” (onlinebutik)
 • Seiseta Hair Extensions by Euro So.Cap “Salon Expert Line” (onlinebutik)

Du kan köpa keratinslingor i en fysisk butik/salong som säljer löshår eller beställa dem på nätet.

Ska du köpa slingorna på nätet då krävs det att du redan känner till din/dina färg(er) eftersom löshåret säljs med en färgkod. Du måste också veta vilken längd du vill ha på håret och hur många slingor/antal gram hår du vill ha för att uppnå önskat resultat.

Fördelen med att köpa keratinslingorna i en fysisk butik är att det finns personal som du kan rådfråga, de kan exempelvis hjälpa dig med att välja ut rätt/rätta nyans(er) i dagsljus och du kan även se hur håret som du har tänkt köpa verkligen ser ut. Du kan även välja ut just vilka paket med slingor du vill köpa då färgnyanser kan skilja sig åt trots att de är märkta med samma färgkod.

Har du aldrig köpt löshår förut eller nyligen färgat ditt hår i en ny hårfärg, rekommenderar vi verkligen dig att gå just till en fysisk butik/salong och inhandla löshåret.

Du kan följa alla våra skötselråd och genom att använda bra och vårdande produkter ser du till att behålla en fin kvalité på löshåret. Glans- och fuktgivande produkter, såsom håroljor och inpackningar är ett måste om du vill bibehålla det fint så länge som möjligt.

En ”Tangle Teezer Wet Detangler” borste (variant med handtag och olika längder på piggarna) är den bästa borsten för din hårförlängning då den reder ut tovor men fastnar inte med piggarna i håret ovanför vaxfästet. En borste med blandad svinborst och nylonpiggar fungerar också jättebra, speciellt i längderna när du t.ex. ska föna håret eller reda ut trassel.

Tänk på att sektionera upp håret dagligen och borsta igenom det noggrant, använd gärna ett utredande balsamspray, exempelvis ”Beauty Works 10-in-1 Miracle Spray” 

Sov alltid med en lös tofs eller fläta. Använd gärna skonsamma hårtofsar, exempelvis scrunchies eller mjuka tygtofsar, istället för att använda varianter med metalldelar.

Använd med fördel ett lent silkesörngott i sidensatin för att bl.a. minska friktionen mellan ditt hår och kudden, vilket resulterar i mindre hårslitage, frissigt hår och tyget torkar inte ut håret eller huden.

Remyhår har hårstrån som alla ligger åt samma håll, dvs. från rot till topp. Håret är rättvänt eftersom det har varit samlat i en tofs eller fläta innan det klipptes av och gjordes till keratinslingor. Remyhåret härstammar ofta från en och samma donator och har en jämn och fin kvalité. Äkta remyhår formar sig naturligt efter det egna håret, håller sig finare och trasslar sig inte lika mycket som icke-remyhår av den enkla anledningen att alla fjällskikten på hårstråna ligger åt ett och samma håll.

Icke-remyhår har hårstrån som inte ligger åt samma håll. Håret är andrahandssortering och har samlats ihop från golv, kuddar, borstar m.m. och kommer därför från olika donatorer. Det är vanligt att man syrabehandlar icke-remyhår för att fräta bort fjällskikten i syfte att göra håret trasselfritt, men syran försvagar håret och skadar kvalitén och dess livslängd. Vi rekommenderar därför att du bara köper äkta remyhår.

En keratinslinga är en hårslinga med löshår som är förlimmat med ett litet keratinvax fäste i ena änden. Slingorna säljs med olika hårmängd per slinga och vi rekommenderar 1 grams slingor i de allra flesta fall. Slingor med mindre hår än så resulterar oftast i ett inte så fylligt slutresultat. En grams slingor kan delas i hälften vid behov, komplettera gärna med lite extra vax (samma märke) i sådant fall så att de tunnare slingorna sitter ordentligt.

Har du väldigt tunt hår och har ofta problem med att 1 grams slingor syns igenom ditt tunna hår så är det bättre att du köper ca. 0,6-0,8 grams slingor istället. Tänk på att du inte får in lika mycket hår per slinga, så eventuellt behövs lite fler slingor för att räcka till en hel hårförlängning.

Keratinslingor appliceras med värmetång genom att vaxet smälts fast på slingor av ditt egna hår, och ger ett semi-permanent resultat.

Alla är en typ av keratinslinga, men de har olika form på keratinvax fästet. Oavsett vilken form fästet har, går alla sorterna att använda till en keratinvax hårförlängning. Se bara till så att du inte köper ”stick-tip” slingor som är till för microringar eller keratinslingor som fästs med ”cold fusion” metoden.

Hår som är single drawn har glesare och tunnare toppar än det hår som är double drawn. I ett single drawn hår behöver inte alla hårstrån vara lika långa (hårstråna kan variera väldigt mycket i längd), därför blir resultatet uttunnat i topparna. Har hårföretaget du vill handla av inga double drawn keratinslingor i deras sortiment behöver du köpa fler slingor för att uppnå önskad tjockhet i topparna. 

Hårstråna i en slinga som är double drawn ska dock vara jämnlånga, med en skillnad på max 5 cm. Om du vill ha ett resultat med fylliga toppar rekommenderar vi dig att köpa keratinslingor som är double drawn.

De flesta företag säljer single drawn slingor som är väldigt tunna i topparna. Därför är det en bra idé att antigen blanda double drawn med single drawn slingor eller räkna med att klippa av minst 10 cm på längden.

Om löshåret är äkta människohår så går det att färga eller bleka, men det är inget vi rekommenderar om det inte är virgin (kemiskt obehandlat) hår eftersom många löshår redan är kemiskt behandlade och tar skada av ytterligare färgningsprocesser.

Försök att använda en färginpackning, färgbomb eller hårtoning istället för färg eller blekningsmedel. Ska du färga eller bleka håret undvik att få hårfärgen/blekningsmedlet på vaxfästena.

Helst ser vi att du färgar ditt egna hår till önskad nyans(er) och utifrån resultatet köper du ett matchade löshår. På så vis undviker du onödigt slitage på det redan behandlade löshåret, och du kan bära det längre innan du behöver köpa nytt.

Så länge du har köpt ett kvalitetshår, använder bra anpassade hårprodukter och alltid följer alla de viktiga skötselråden så kommer du väldigt långt på det.

Prova en annan inpackning och balsam som är ännu fetare och mer återfuktande. Har du hittat ett balsam eller inpackning som fungerar väldigt bra på ditt egna hår så behöver denna inte vara tillräckligt återfuktande för löshåret, som är dött och avklippt hår som inte får någon återfuktning från hårbotten.

Prova gärna att blanda några droppar arganolja i ditt balsam eller inpackning innan du applicerar det i längderna på håret, låt sitta några minuter extra innan du sköljer håret med kallt vatten. Komplettera gärna med ett spraybalsam (leave-in balsam, återfuktande utredningsspray för tovor) både i torrt och fuktigt hår innan du börjar borsta håret.

Hjälper inget av detta, så har förmodligen trasslet/torrheten i löshåret inget med din behanding av håret att göra, utan det är kvalitén på löshåret som är i för dåligt skick (för att säljas egentligen). Många hårleverantörer lägger inte tillräckligt med tid och pengar på att skonsamt behandla löshåret innan det säljs.

För att löshåret ska kunna säljas snabbt bleks och färgas det på ett icke skonsamt sätt vilket resulterar i att löshårets kvalité redan är kompromissad. Detsamma gäller om hårleverantörerna syrabehandlar håret för att fräta bort fjällskikten så att hårstråna blir tunnare (för att efterlikna europeiskt och skandinaviska hårstrån) eller ytbehandlar håret med t.ex. teflon eller kisel i hopp om att hårstråna ska bli starkare och mer motståndskraftiga. Detta resulterar tyvärr i att kunderna upplever efter några tvättar att hårfärgen bleknar/släpper i intensitet, hårstråna är inte längre mjuka, starka eller motståndskraftiga.

Om fjällskikten inte är bevarande, vilket är en så viktig del av hårstråets uppbyggnad, spelar det ingen roll hur bra produkter du använder eller hur väl du tar hand om löshåret för hårstråna är redan förstörda. Hårstrån med förstörda fjällskikt kan inte absorbera eller bibehålla de fuktgivande ingredienserna du tillsätter genoma att använda återfuktande hårprodukter. Fråga gärna återförsäljaren om löshåret har bevarade fjällskikt (cuticle intact/retained)

Ditt löshår är av bra kvalité om det är 100% virgin (kemiskt obehandlat) remyhår. Du kan aldrig veta om keratinslingorna som du köper verkligen är virgin remyhår eftersom du själv inte har varit med och vittnat om hur tillverkningen av slingorna har gått till. Men du kan alltid fråga säljaren om vart håret kommer ifrån, hur de har behandlat håret innan det säljs och om keratinvaxet har äkthetsbevis eller att de kan styrka att de bara använder 100% rent keratinvax. På så sätt får du lovord på att håret och vaxet ska vara det som säljaren har marknadsfört och utgett sina keratinslingor för att vara.

Det beror helt på kvalitén på löshåret du har köpt och vilken behandling det håret har fått innan det sålts, men löshår som finns i keratinslingor brukar ha en livstid på ca. 3-4 månader.

Många märken säljer en dyrare variant på deras keratislingor som ofta kallas ”Premium”, ”Deluxe”, ”Salon Expert” eller ”Celebrity Choice”. Dessa lite dyrare hår brukar man kunna återvända en omgång till, förutsatt att fästet är utbytt, alltså blir den totala livstiden på detta hår ca. 6-8 månader. Premiumhår brukar hålla sig mycket finare under en längre tid och påminner om din egna hårstruktur mycket mer. Vi rekommenderar alltid att köpa det lite dyrare håret då det även ekonomiskt lönar sig om du återanvänder håret en gång till.

Är det 100% äkta keratinvax fästen på dina slingor så håller fästena i 3-4 månader med korrekt skötsel och användning av lämpliga hårprodukter.

Du får ett naturligt resultat om du väljer att köpa ett kvalitetshår (virgin remyhår) som är likt ditt egna hår, vad gäller färg och struktur. Eftersom alla människor har olika hår finns det en hel djungel av löshår så därför gäller det att hitta ett hår som bäst påminner om det som växer på ditt eget huvud.

Det finns keratinslingor med rakt löshår som passar dig med naturligt rakt hår, vågigt löshår/bodywave som passar dig med självfall i håret och lockigt löshår som passar dig med lockigt hår.

Du ska välja en färgnyans på keratinslingorna som matchar färgen på ditt eget hår. Om du har slingat hår bör du köpa de färdigslingade keratinslingorna, vill du ha en väldigt markant slingeffekt ska du köpa enfärgade slingor i olika nyanser. Om du vill få skiftningar i ditt hår kan du köpa minst två färger, i olika nyanser av kallare/varmare toner, men som ändå är i samma färgskala som ditt eget hår. Har du en mörkare färg i hårbotten bör du köpa ett löshår med ombre eller utväxt (root colour) för bästa matchning.

För att få ett så naturligt slutresultat som möjligt rekommenderar vi dig starkt att få håret inklippt i förlängningen. Att klippa in både ditt egna hår i förlängningen och tunna ut löshåret gör en stor skillnad för slutresultatet och hur löshåret rör sig.

Generellt, lönar det sig något enormt att alltid investera i det lite dyrare premiumhåret. Detta hår har bättre kvalité, är remyhår, kommer hålla sig fint/trasselfritt längre, har ofta bättre keratinfästen och matchar din egna hårstruktur bättre. Ofta är detta håret donerat från yngre personer vilket resulterar i en längre livslängd.

Dessutom är kvalitén tillräckligt bra efter 1 omgång (ca. 3 mån), du har noggrant tagit hand om håret och använt bra produkter, så kan man ofta använda om slingorna en gång till. Om du tror att håret kommer hålla sig fint i någon månad till, så behöver man byta keratinfästet till ett nytt för det går inte att återanvända vaxet.

Ofta har hårleverantörerna valt ut ett bättre hår de ska använda för att tillverka premiumslingorna och varit mer noggrann i behandlingen av håret (färgning/blekning och ev. ytbehandling).

Originalhåret är ofta inte lönt att lägga sina pengar på då det inte håller sig fint i flera månader, blir lätt trassligt och har för grova hårstrån i jämnförelse med sina egna. Har du aldrig haft en keratinvax hårförlängning förr kan du testa ett originalhår/billigare hår första gången för att se om du ens trivs att bära löshår. Genom att göra så, slipper du slösa mer pengar på något du kanske inte ens gillar.

Ofta är de billigaste håren överbehandlade för att kännas mjuka och följsamma när de säljs, men efter någon tvätt är ytbehandlingen som gjorde att håret kändes mjukt borta. Originalslingor kan vara gjorda på icke-remyhår vilket betyder att alla fjällskikt inte ligger i samma riktning, detta leder till ett trassligt hår.

Mitt egna hår

I takt med att ditt eget hår växer flyttas vaxfästena nedåt och det är varken snyggt (då fästena blir mer synliga), eller känns bra (när de hänger en bit ner). Ju längre du väntar med att få slingorna borttagna, desto större är risken att du börjar få små knutor och tovor i håret ovanför vaxfästena.

När du märker att håret börjar tova sig är det en indikation på att slingorna behöver tas ut. Om du väntar med borttagningen för länge kan tovorna börja tvinna ihop sig med varandra och bilda små dreads. Dreads är mycket svåra att kamma ut, de sliter mycket på ditt eget hår och kan i värsta fall behövas klippas bort.

Kort sagt, det är väldigt viktigt att du ser till så att du får dina keratinslingor borttagna i rätt tid.

Både ja och nej, allt beror på hur du väljer att ta hand om din hårförlängning. Visst kan en hårförlängning med keratinvax slita på ditt hår om du missköter det och om du väntar för länge med att ta bort slingorna. Men om du är försiktig och tar hand om håret som du ska kan du förebygga onödigt slitage på ditt egna hår.

Keratinvax metoden är en skonsam hårförlängningsmetod för håret, förutsatt att den utförs på rätt sätt, att du följer skötselråden och att du ser till så att borttagningen av slingorna görs i tid och på ett professionellt korrekt sätt.

Om du väljer att inte ta hand om ditt hår kan du lätt få tovor och dreads ovanför fästena och det kan få förödande konsekvenser på ditt hår, framförallt när slingorna ska tas ut och tovorna kammas ut. För att förebygga detta är det mycket viktigt att du kontinuerligt går igenom ditt hår, känner efter tovor och att du särar på slingor som har börjat tvinna ihop sig.

Allt man gör till sitt hår sliter på det, exempelvis användning av värmeinstrument och färgning eller blekning, men så länge man är försiktig sliter en keratinvax hårförlängning minimalt. Varje gång man sätter in nya slingor så gör man det på en ny punkt på håret, så håret har möjlighet att återhämta sig helt igen.

Vanligaste frågorna

Vi rekommenderar att du köper ett kvalitetshår, helst virgin (kemiskt obehandlat) remyhår med bevarade fjällskikt, som är likt ditt eget, vad gäller färg och struktur. Färgmatcha löshåret främst med dina egna hårlängder men även bottenfärgen om möjligt för ett så naturligt resultat som möjligt. Det är minst lika viktigt att du tänker på att köpa slingor som har äkta keratinvax fästen eftersom många märken säljer hår med utblandade fästen (t.ex. silikon).

Har du hittat ett hår som du gillar men vaxfästena är alldeles för dåliga, kan vi byta ut keratinvax fästena på dessa. Vi använder alltid 100% äkta italienskt keratinvax, se priser för detta i vår prislista under ”Tillverkning av slingor”. Vi kan även förvandla hårtränsar, tejphår eller slingor med microringar till keratinslingor.

Vi rekommenderar även att du tittar på mängden hår per slinga och att du gärna köper 1 grams slingor eftersom det är en lagom mängd hår per slinga (om du har normalt till tjockt hår). Det går ju alltid att klippa 1 grams slingor i hälften om man vill använda 0,5 grams slingor till ett tunnare hår, exempelvis till håret kring ansiktet. Vill du att vi delar slingorna, ha gärna med dig extra vax (samma märke) som vi kan smälta på när vi fäster slingorna.

Har du väldigt tunt hår och har ofta problem med att 1 grams slingor syns igenom ditt tunna hår så är det bättre att du köper slingor under 1 helt gram istället. Vi kan även göra dessa fästen mer spolformade om så önskas, säg till innan påbörjad hårförlängning. Tänk på att du inte får in lika mycket hår per slinga, så eventuellt behövs lite fler slingor för att räcka till en hel hårförlängning.

Vi brukar alltid rekommendera våra kunder att köpa ett premiumhår och för att spara pengar kan man ofta återanvända slingorna en gång till så länge man har tagit bra hand om hårförlängningen. Då behöver man bara göra nya vaxfästen på slingorna innan de kan fästas om på nytt. På så sätt sparar man pengar, detta alternativ brukar vara billigare i längden än att köpa nya budget/original slingor för varje omgång.

Om du inte vill prova detta alternativ och hellre vill köpa nya keratinslingor varje omgång då tycker vi att Poze ”Standard” hår är mest prisvärt för kvalitén man får (både löshåret och vaxfästet).

När du väljer vilken/vilka nyans(er) på löshåret du ska köpa har vi några råd att ge dig:

♥ Tänk igenom vad det är för resultat du vill uppnå med löshåret. Vill du ha en så snarlik nyans som ditt egna hår, vill du att det ska vara en aning ljusare, eller vill du kanske ha någon effekt i håret så som slingor, ombre eller en markant kontrastfärg?

♥ Vill du ha ett naturligt resultat väljer du en nyans/nyanser som mest efterliknar ditt egna hår. Gör matchningen i dagsljus och kolla speciellt efter tonen i löshåret, om det är en varm eller kall ton du behöver.

♥ Är din hårfärg mörkare i hårbotten, har du ombre eller låter du det gå ett tag innan du färgar utväxten? Välj i så fall med fördel keratinslingor som har samma effekt.

♥ Ta ut löshåret ur förpackningen och sprid ut det, på så vis ser du den mest rättvisa färgnyansen på löshåret.

♥ Välj gärna några snarlika färgnyanser på löshåret så att vi kan blanda nyanserna när vi gör isättningen, för ett mer naturligt och levande resultat. Ha i åtanke att även om löshåret inte är 100% identiskt i nyansen med ditt egna hår så kommer det blanda sig fint när löshåret väl är isatt.

♥ Be personalen om hjälp där du inhandlar håret om du behöver smakråd. Om du köper håret på nätet, tänk då på att bilden på håret kan skilja sig från den verkliga nyansen beroende på vilka skärminställningar du har. Be därför om att få provslingor eller låna/köp en färgring där hela butikens färgnyanser finns med.

Vi brukar ibland köpa löshår till oss själva från USA, ett märke som heter ”909”, och det håret tycker vi är av fantastisk kvalité. Vi har inte hittat ett hår som säljs här i Sverige som kan mäta sig med det håret kvalitetsmässigt, så därför har vi svårt att rekommendera ett annat hår som förstahandsval.

Däremot talar våra kunder mycket gott om Seiseta by Euro So.Cap. ”Russian Line” och ”Salon Expert” håret, Poze Hair ”Premium” hår, Great Lengths och Rapunzel of Sweden’s ”Premium” hår, så det är några hårmärken som är mycket omtyckta här i Sverige. Brittiska företaget Beauty Works säljer jättefint ”Celebrity Choice flat tips” hår som är av hög kvalité. De har många unika färger på löshåret, håret har bevarade fjällskikt och vaxfästena sitter väldigt bra. Beauty Works löshåret är likvärdigt det håret vi brukar köpa i USA.

Single drawn hår:

 • Poze “Premium keratin extensions” (onlinebutik och fysisk butik i Stockholm)
 • Seiseta Hair Extensions by Euro So.Cap “Russian Line keratin extensions” (onlinebutik)
 • Rapunzel of Sweden “Premium keratinslingor” (onlinebutik och fysisk butik i Stockholm)

Double drawn hår:

 • Beauty Works “Celebrity Choice Flat tips” (onlinebutik)
 • Seiseta Hair Extensions by Euro So.Cap “Salon Expert Line” (onlinebutik)

Vi har nämnt och visar bilder på några av våra favorit hårprodukter på sidan ”vi rekommenderar”. Här är lite fler alternativ på hårvårdsprodukter vi själva brukar använda;

 • Schampo: Nioxin ”Cleanser Schampo Steg 3”
 • Torrschampo: Lernberger Stafsing ”Dryclean Volumizing & Refreshing” i ”Original” eller ”Brown” (med färgpigment för mörka hår)
 • Sulfatfritt silverschampo: Antonio Axu ”Silver Shampoo Cool Purple”
 • Balsam: OGX ”Renewing + argan oil of Morocco conditioner”, TRESemmé ”Botanique Nourish Conditioner” och Ouai ”Repair” conditioner
 • Inpackning: Macadamia Natural Oil ”Deep Repair Masque”, Kérastase ”Nutritive Masque Magistral”, L’Oréal Professionnel ”Expert Absolut Repair Gold Masque”, OGX ”Argan Extra Strength Hair Mask” och Ouai ”Treatment Masque”
 • Balsamspray: Beauty Works ”10-in-1 Miracle Spray”
 • Värmeskydd: GHD ”Heat Protect Spray” och Lernberger Stafsing ”Leave-In Treatment BB Cream”
 • Hårolja: Joico ”K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil”, Ouai ”Hair Oil”, Moroccanoil ”Light”

Under sidfliken ”Skötselråd” har vi skrivit en noggrann beskrivning på olika saker man bör tänka på när man har en keratinvax hårförlängning.

I korta drag, du ska vara extra försiktig med ditt hår när du har en hårförlängning, ta ut slingorna i rätt tid (när de har växt ut max 3-4 cm från hårbotten) och se till att använda produkter anpassade för löshår. Är du inte jättenoga med att alltid följa skötselråden, använder fel produkter som reagerar med keratinvaxet och väljer att köpa icke kvalitativa keratinslingor (både kvalitén på själva håret och vaxet) kommer inte hårförlängningen hålla eller se bra ut.

I takt med att ditt eget hår växer flyttas vaxfästena nedåt och det är varken snyggt (då fästena blir mer synliga), eller känns bra (när de hänger en bit ner). Ju längre du väntar med att få slingorna borttagna, desto större är risken att du börjar få små knutor och tovor i håret ovanför vaxfästena.

När du märker att håret börjar tova sig är det en indikation på att slingorna behöver tas ut. Om du väntar med borttagningen för länge kan tovorna börja tvinna ihop sig med varandra och bilda små dreads. Dreads är mycket svåra att kamma ut, de sliter mycket på ditt eget hår och kan i värsta fall behövas klippas bort.

Kort sagt, det är väldigt viktigt att du ser till så att du får dina keratinslingor borttagna i rätt tid.

Hårförlängningar görs i syfte att förlänga ett hår och hårförtjockningar görs i syfte att göra det befintliga håret tjockare och mer voluminöst. Ofta görs hårförtjockningar på tunt hår eller på hår som redan har extensions i, men som behöver mer utfyllnad.

Hårförtjockningar kan också göras i syfte att addera effekter i håret, så som slingor och ombre. Detta alternativ är mycket mer skonsamt i jämförelse med att bleka och färga ditt egna hår.

En hårförtjockning kan göra en dramatisk skillnad för ett hår, exempelvis kan en lång page kan blir så mycket snyggare med lite keratinslingor i.

Både ja och nej, allt beror på hur du väljer att ta hand om din hårförlängning. Visst kan en hårförlängning med keratinvax slita på ditt hår om du missköter det och om du väntar för länge med att ta bort slingorna. Men om du är försiktig och tar hand om håret som du ska kan du förebygga onödigt slitage på ditt egna hår.

Keratinvax metoden är en skonsam hårförlängningsmetod för håret, förutsatt att den utförs på rätt sätt, att du följer skötselråden och att du ser till så att borttagningen av slingorna görs i tid och på ett professionellt korrekt sätt.

Om du väljer att inte ta hand om ditt hår kan du lätt få tovor och dreads ovanför fästena och det kan få förödande konsekvenser på ditt hår, framförallt när slingorna ska tas ut och tovorna kammas ut. För att förebygga detta är det mycket viktigt att du kontinuerligt går igenom ditt hår, känner efter tovor och att du särar på slingor som har börjat tvinna ihop sig.

Allt man gör till sitt hår sliter på det, exempelvis användning av värmeinstrument och färgning eller blekning, men så länge man är försiktig sliter en keratinvax hårförlängning minimalt. Varje gång man sätter in nya slingor så gör man det på en ny punkt på håret, så håret har möjlighet att återhämta sig helt igen.

Vi rekommenderar att du bokar en tid hos oss för borttagning av slingorna när du har fått en utväxt på 3-4 cm, vilket oftast är efter 3-4 månader. Alternativt tidigare, om löshåret känns risigt och ofräscht.

I takt med att ditt egna hår växer flyttas vaxfästena nedåt och det är varken snyggt eftersom fästena blir mer synliga, eller känns bra. Du vet också att det är dags för borttagning när det börjar bli små tovor ovanför fästena eller när slingor börjar tvinna ihop sig. Varje keratinslinga ska alltid hänga fritt för sig själv. Väntar du längre än rekommenderat kommer onödigt slitage uppstå.

Svaret är att keratinvax fästet är försvagat och därför tappar du hårstrån. Oftast beror försvagningen på:

♥ Dåligt/utblandat keratinvax, dvs. inte äkta 100% keratinvax, på slingorna du köpte.

♥ Du använder hårprodukt(er) som har ingrediens(er) som reagerar med vaxfästet. Exempelvis; alkohol, olja, silikoner, mjukgörande ingredienser, sulfater, silverschampo eller blekning/hårfärg.

♥ Du har runda keratinvax fästen. Runda vaxfästen sitter mycket sämre än platta fästen, vilket kan bidra till att man tappar hårstrån från slingorna. Runda fästen som inte har plattats till har ofta många små luftbubblor, och i dem kan vatten tränga in och försvaga fästet.

♥ Du fönar inte hårbotten där fästena sitter direkt efter en dusch. Om håret, där fästena sitter, är blött eller fuktigt under en lång tid försvagas fästena.

♥ Du duschar ditt hår allt för ofta, vilket försvagar fästet. Försök att inte tvätta håret mer än 2 ggr per vecka.

♥ Du har haft förlängningen längre än 4 månader.

Problemet kan bero på flera olika faktorer. Givetvis är det viktigt att du gör hårförlängningen hos en erfaren och professionell extensionstylist, denne vet hur löshåret ska appliceras på rätt sätt.

Oftast beror faktorerna på keratinslingornas kvalité, skötsel och hur länge du har haft i dem. Om slingorna du köper inte har ett 100%-igt keratinvax fäste kommer slingorna inte sitta lika bra, är fästena inte platta sitter de också sämre (läs om fördelarna med våra platta fästen), och om du inte föntorkar hårbotten direkt efter dusch eller duschar för ofta kommer fästena försvagas.

Det är också jätteviktigt att se över innehållsförteckningen på hårprodukterna du använder, t.ex. alkohol luckrar upp fästena och olja gör så att de glider ner. Schampot ska inte innehålla silikoner, sulfater eller  en massa mjukgörande ingredienser i heller.

Om du har grövre hårstrån och/eller fet hårbotten får du räkna med att fästena inte sitter lika bra som på någon som har väldigt tunt och/eller torrt hår.

Vaxfästena håller ca. 3 månader, sen är det dags att ta bort keratinslingorna.

Om du bara vill fylla ut ditt egna hår med lite extra hår tycker vi att ca. 30-50 gram hår, alltså ca. 30-50 st 1 grams keratinslingor, ger ett fint resultat. Men om du vill ha mer volym och fyllighet rekommenderar vi ca. 80 gram hår (80 st 1 grams slingor) till din hårförtjockning. Antalet varierar såklart beroende på hur tjocka slingorna är, om slingorna är single drawn elller double drawn, och hur tjockt du vill att håret ska bli.

Exakt hur många slingor som behövs till en hel hårförlängning beror på vilket slutresultat du vill ha samt längden och tjockleken på ditt egna hår. Det är väldigt olika resultat våra kunder vill ha, vissa vill ha ett resultat som skulle efterlikna om deras egna hår hade vuxit ut, medan andra vill ha riktigt fylliga och tjocka toppar.

Vi rekommenderar minst 120 gram hår, vilket innebär 120 st 1 grams slingor, till en hel hårförlängning för dig med ”normal” tjockt hår. Men ett tjockare hår kräver förstås fler slingor, gärna slingor som är double drawn (hårstråna är jämnlånga).

Om du  har tunt hår kan 100 gram hår räcka, men vi rekommenderar alltid att du har med dig några extra slingor om det skulle behövas fler slingor till hårförlängningen än planerat.

De flesta företag säljer keratinslingor som är väldigt tunna i längderna. Så köp gärna fler slingor och ha med eller var beredd på att klippa bort minst 10-15 cm på längderna där håret är som stripigast.

Svaret är individuellt och beror på en del olika faktorer, bl.a. hur snabbt ditt eget hår växer, hur du sköter löshåret och vaxfästena samt kvalitén på löshåret och keratinvaxet. Förutsatt att du använder rätt produkter och följer våra skötselråd kan en hårförlängning med keratinvax sitta i allt från 2 till 4 månader innan slingorna behöver tas ut. För de allra flesta är 3 månader en lagom tidsram. 

Varför vi inte rekommenderar dig att ha i slingorna längre än så beror på att risken att få tovor och dreads ökar för varje centimeter som håret växer ut. Det är onödigt att slita på ditt egna hår, vilket du gör om du inte tar ut förlängningen i rätt tid. Väljer du att trotsa vår rekommendation gör du det på eget bevåg och då får du vara beredd på att ta konsekvenserna.

Du får ett naturligt resultat om du väljer att köpa ett kvalitetshår (virgin remyhår) som är likt ditt egna hår, vad gäller färg och struktur. Eftersom alla människor har olika hår finns det en hel djungel av löshår så därför gäller det att hitta ett hår som bäst påminner om det som växer på ditt eget huvud.

Det finns keratinslingor med rakt löshår som passar dig med naturligt rakt hår, vågigt löshår/bodywave som passar dig med självfall i håret och lockigt löshår som passar dig med lockigt hår.

Du ska välja en färgnyans på keratinslingorna som matchar färgen på ditt eget hår. Om du har slingat hår bör du köpa de färdigslingade keratinslingorna, vill du ha en väldigt markant slingeffekt ska du köpa enfärgade slingor i olika nyanser. Om du vill få skiftningar i ditt hår kan du köpa minst två färger, i olika nyanser av kallare/varmare toner, men som ändå är i samma färgskala som ditt eget hår. Har du en mörkare färg i hårbotten bör du köpa ett löshår med ombre eller utväxt (root colour) för bästa matchning.

För att få ett så naturligt slutresultat som möjligt rekommenderar vi dig starkt att få håret inklippt i förlängningen. Att klippa in både ditt egna hår i förlängningen och tunna ut löshåret gör en stor skillnad för slutresultatet och hur löshåret rör sig.

Generellt, lönar det sig något enormt att alltid investera i det lite dyrare premiumhåret. Detta hår har bättre kvalité, är remyhår, kommer hålla sig fint/trasselfritt längre, har ofta bättre keratinfästen och matchar din egna hårstruktur bättre. Ofta är detta håret donerat från yngre personer vilket resulterar i en längre livslängd.

Dessutom är kvalitén tillräckligt bra efter 1 omgång (ca. 3 mån), du har noggrant tagit hand om håret och använt bra produkter, så kan man ofta använda om slingorna en gång till. Om du tror att håret kommer hålla sig fint i någon månad till, så behöver man byta keratinfästet till ett nytt för det går inte att återanvända vaxet.

Ofta har hårleverantörerna valt ut ett bättre hår de ska använda för att tillverka premiumslingorna och varit mer noggrann i behandlingen av håret (färgning/blekning och ev. ytbehandling).

Originalhåret är ofta inte lönt att lägga sina pengar på då det inte håller sig fint i flera månader, blir lätt trassligt och har för grova hårstrån i jämnförelse med sina egna. Har du aldrig haft en keratinvax hårförlängning förr kan du testa ett originalhår/billigare hår första gången för att se om du ens trivs att bära löshår. Genom att göra så, slipper du slösa mer pengar på något du kanske inte ens gillar.

Ofta är de billigaste håren överbehandlade för att kännas mjuka och följsamma när de säljs, men efter någon tvätt är ytbehandlingen som gjorde att håret kändes mjukt borta. Originalslingor kan vara gjorda på icke-remyhår vilket betyder att alla fjällskikt inte ligger i samma riktning, detta leder till ett trassligt hår.

♥ Köp keratinslingor med bra kvalité (både hårkvalitén och vaxkvalitén). Viktigt att undersöka detta noggrant innan du köper keratinslingorna, många företag säljer överbehandlat löshår och slingor med utblandande vaxfästen vilket gör att hårförlängningen inte håller den utlovade livslängden.

♥ Kolla noggrant igenom innehållsförteckningen på dina hårprodukter så de inte innehåller ingredienser som försvagar vaxfästet eller torkar ut ditt löshår i förtid. Speciellt viktigt är det att du kollar så att ditt schampo (och andra hårprodukter du applicerar på vaxfästena) inte innehåller exempelvis olja, alkohol, silikoner, mjukgörande ingredienser eller sulfater. Måste du använda silverschampo för att en toning inte är tillräcklig, lägg inte det på vaxfästena för det kommer att försvaga dem i förtid. Måste du bleka/färga ditt hår, försök undvik vaxfästena då de flesta vaxen blir försvagade av de starka ingredienserna i hårfärgen/blekningsmedlet.

♥ Applicera endast schampo och torrschampo i din hårbotten där vaxfästena sitter om du vill att din hårförlängning ska vara så länge som möjligt. Tvätta inte håret för ofta, 2 gånger i veckan räcker, använd torrschampo i mellan tvättarna.

♥ Föntorka alltid din hårbotten, där vaxfästena sitter, 100% torr efter dusch. Är ditt hår blött eller fuktigt en längre tid kommer vatten och hårprodukter tränga sig in i vaxfästena och försvaga dem.

♥ Borsta bara ditt hår och löshår när håret är torrt eller nästintill torrt. Blött hår är betydligt ömtåligare och kan därför ta mycket stryk av att ofta bli borstat när det är blött. Håll gärna emot håret med ena handen när du borstar hårlängderna eller ska reda ut tovor för att undvika onödig spänning eller slitage på både håret och vaxfästet. Har du fått en tova i håret, isolera håret där knutan sitter och kamma försiktigt nerifrån och upp. Använd aldrig mer kraft med kammen/borsten än nödvändigt.

♥ Tvätta inte ditt hår genom att vända ditt huvud upp och ner. Denna position skapar onödig påfrestning på din hårförlängning när ditt hår är blött och det är lättare att löshåret trasslar sig. Det är dessutom ofta svårare att få håret och hårbotten riktigt ren överallt om du tvättar ditt hår upp och ner.

♥ Gnugga aldrig ditt hår torrt med en handduk eller vira upp det i en ”turban”. Detta skapar en massa onödig friktion och slitage, krama försiktigt ur vattnet ur håret istället. Vänta ca. 20 min efter dusch innan du börjar föntorka håret och dela upp håret i små sektioner i taget.

♥ Sov aldrig med blött hår när du har hårförlängning med keratinvax. Fukten försvagar keratinfästena, friktionen mellan det blöta håret och kudden orsakar onödigt slitage och trassel.

♥ Använd gärna ett utredande balsamspray om ditt hår lätt blir trassligt innan du börjar borsta det. Går att spraya både i fuktigt och torrt hår.

♥ Du kollar inte ingredienslistan på hårprodukterna du använder. Detta gör att vaxfästena inte håller lika länge och/eller att löshåret inte får tillräckligt med återfuktning från de produkter du använder.

♥ Du föntorkar inte hårbotten 100% torr efter varje dusch. Detta gör att fukt försvagar vaxfästena vilket bidrar till att vaxfästena fäller hårstrån, vaxfästena kan lättare glida ner/av och att din hårförlängning inte varar lika länge. Tvätta inte håret allt för ofta, 2 gånger i veckan är lagom, använd torrschampo mellan tvättarna.

♥ Du tar inte ut dina slingor i rätt tid eller på korrekt sätt. För de allra flesta är 3 månader lagom innan det är dags att ta bort dina gamla slingor. Väntar du för länge innan du tar bort dina slingor kommer fästena hänga för långt ner vilket gör dem mer synliga, du kommer få tovor i håret, slingor som tvinnar ihop sig och du sliter på ditt hår mycket alldeles i onödan. Att ta bort gamla slingor ska vara enkelt och slita minimalt på ditt  hår om det görs på rätt sätt.

♥ Du separerar inte slingorna så att varje slinga alltid hänger för sig. Det är jätteviktigt att göra detta när fästen har växt ut någon centimeter för annars kommer slingorna börja tvinna ihop sig med varandra. Detta bidrar till svåra knutor och i värsta fall dreads. Ser du till att alla slingor alltid hänger för sig sliter en hårförlängning med keratinvax minimalt.

♥ Du toppar inte löshåret när det är dags. Att ta någon centimeter på de slitna löshårstopparna kan göra underverk och fräsha upp din hårförlängning märkbart innan det är dags att ta bort dina gamla slingor.

Load More