Du får ett naturligt resultat om du väljer att köpa ett kvalitetshår som är likt ditt eget hår, vad gäller färg och struktur. Eftersom alla människor har olika hår finns det en hel djungel av löshår så därför gäller det att hitta ett hår som bäst påminner om det som växer på ditt eget huvud. När det gäller strukturen på löshåret så beror den på hur håret är behandlat (kemiskt) och vilket ursprung det kommer från. Om du vill ha ett naturligt resultat ska du definitivt välja ett löshår som har samma ursprung som ditt eget och se till så att det är ett virgin (kemiskt obehandlat) hår. Det finns keratinslingor med rakt löshår som passar dig med naturligt rakt hår, vågigt löshår/bodywave som passar dig med självfall i håret och lockigt löshår som passar dig med lockigt hår.

Du ska välja en färgnyans på keratinslingorna som matchar färgen på ditt eget hår. Om du har slingat hår bör du köpa de färdigslingade keratinslingorna, vill du ha en väldigt markant slingeffekt köp enfärgade slingor i olika nyanser. Om du vill få skiftningar i ditt hår kan du köpa minst två färger, i olika nyanser av kallare/varmare toner, men som ändå är i samma färgskala som ditt eget hår. Har du en mörkare färg i hårbotten bör du köpa ett löshår med ombre eller utväxt (root colour) för maximal matchning.

För att få ett så naturligt slutresultat som möjligt rekommenderar vi starkt att få håret inklippt i förlängningen. Att klippa in både ditt egna hår i förlängningen och klippa upp eller tunna ut löshåret något gör en så stor skillnad för slutresultatet.