Problemet kan bero på flera olika aspekter. Givetvis är det viktigt att du gör hårförlängningen hos en erfaren och professionell extensionstylist. En erfaren extensionstylist vet hur man ska applicera löshåret på rätt sätt och vad man ska undvika att göra som kan orsaka förtidigt lossnande av slingor. Oftast beror faktorerna på antingen kvalité eller skötsel. De vanligaste faktorerna är;
– Vaxet på keratinslingorna jag köper är inte gjort av 100% äkta italienskt keratinvax. Många märken väljer att blanda ut keratinvaxet med t.ex. silikoner (som är billigare) vilket leder till försvagade fästen, fästen som inte sitter lika bra. Se till att köpa keratinslingor som har äkthetsbevis på vaxet.
– Jag har runda keratinvax fästen. Runda vaxfästen sitter så mycket sämre än platta fästen vilket kan bidra till att man tappar slingorna för tidigt. Runda fästen som inte plattats till har ofta många små små luftbubblor där vatten kan tränga in och på så vis försvaga fästet. Tången som plattar till fästet minimerar risken för luftbubblor betydligt.
– Jag fönar inte håret där fästena sitter direkt efter en dusch. Om håret där fästena sitter är blött eller fuktigt så försvagas fästena.
– Jag duschar mitt hår allt för ofta vilket försvagar fästet. Försök att inte tvätta håret mer än 2 gånger per vecka.
– Jag använder hårprodukt(er) som har ingrediens(er) som reagerar med vaxfästet. Exempelvis; alkohol, olja, mjukgörande ingredienser, silikoner, sulfater, silverschampo eller blekning/hårfärg.
– Jag har naturligt grova/tjocka hårstrån och/eller väldigt fett hår vilket kan bidra lite till att keratinslingor sitter sämre på mig än på någon som har tunt och torrt hår. Keratinvax fäster sig allra bäst på ett torrt hår med tunna hårstrån.
– Jag har haft förlängningen längre än 4 månader.