När du väljer vilken/vilka nyans/nyanser på löshåret du ska köpa har vi några råd att ge dig;
– Välj den nyans/nyanser som mest efterliknar ditt egna hår. Gör matchningen i dagsljus och kolla speciellt efter tonen i löshåret, är det en varm eller kall ton du behöver?
– Ta ut löshåret ur förpackningen och sprid ut det, på så vis får du se den mest rättvisa färgnyansen på löshåret.
– Välj med fördel några snarlika färgnyanser på löshåret så att vi kan blanda nyanserna när vi gör isättningen.
– Be personalen om hjälp där du inhandlar håret. Köper du håret på nätet och inte har möjlighet att fysiskt besöka hårbutiken be om att få provslingor eller låna/köp en färgring där hela butikens färgnyanser finns med. Då kan du avgöra vilka nyanser du vill satsa på i lugn och ro.
– Tänk igenom vad det är för resultat du vill uppnå med löshåret. Vill du ha så snarlik nyans som ditt egna hår, vill du att det ska vara en aning ljusare eller vill du har någon effekt i håret så som slingor, ombre eller markant kontrastfärg?
– Ha i åtanke att även om löshåret inte är 100% identiskt i nyansen med ditt egna hår så kommer det att blanda sig fint när löshåret väl är insatt.
– Är din hårfärg mörkare i hårbotten, har du ombre eller låter du det gå ett tag innan du färgar utväxten? Välj i så fall med fördel keratinslingor som har samma effekt för att förhindra att slingorna närmast hårlinjen inte ska lysa igenom. Det finns löshår med ombre effekt eller utväxt (root colour) i dagsläget. Detta kan göra en stor skillnad hur lätt det är att få syn på keratinslingorna, speciellt de slingor som sitter närmast hårlinjen (i nacken, bakom öronen och framme kring ansiktet), men även när du sätter upp håret i tofs.