SKÖTSELRÅD

Vi vill att din hårförlängning ska vara så länge som möjligt, därför är det viktigt att du alltid följer alla våra skötselråd. Nedan finner du våra värdefulla skötselråd för hur du bäst tar hand om din hårförlängning. Vi önskar dig ett stort lycka till med din nya hårförlängning!

Borstning:

Använd en utredningsborste. Borsta håret med en Tangle Teezer med handtag (viktigt att den har olika längder på piggarna) eller en borste med blandad svinborst och nylonpiggar. Båda är skonsamma mot fästena och håret.

♥ När du borstar håret, håll gärna emot vid fästena. Speciellt viktigt är det när slingorna har växt ut en bit.

Borsta inte blött hår. Använd en bredtandad kam om du måste reda ut håret när det är blött. Använd först en borste, för att forma håret du fönar, när håret är nästintill torrt.

♥ Borsta inte håret när du fönar hårbottnen torr. När fästena har utsatts för hög värme en längre stund är de svagare och kan mjukna något, därför är de mer benägna att glida just då eller fälla hårstrån.

♥ Borsta håret ofta. Borsta håret även innan läggdags och sov med en lös tofs eller fläta för att hålla håret trasselfritt.

Sära på keratinslingorna. När du börjar få utväxt kan slingorna börja tvinna ihop sig och orsaka onödigt slitage. Boka därför direkt tid för borttagning när detta sker.

Hårtvätt:

♥ Borsta håret väl innan du tvättar det. Red ut eventuella tovor.

♥ Tvätta håret med ett skonsamt olje- och alkoholfritt schampo. Kolla innehållsförteckningen noga, helst ska det inte innehålla silikoner, sulfater eller mjukgörande ingredienser i heller. Schamponera hårbotten och skölj ur, upprepa en gång till, låt schampot verka denna gång i 2 min. Massera in ditt schampo och balsam, gnugga inte in det.

♥ Använd balsam och inpackning för torrt hår. Ska du använda inpackning så gör du det efter schamponering i handdukstorrt hår. Låt verka i minst 30 min innan du sköljer ur. Balsamera sedan hårlängderna, låt det verka i några minuter. Skölj ur med kallt vatten.

♥ Sov inte med blött hår. Fästena klara inte av fukten och löshåret trasslar sig lättare då.

♥ Gnugga inte håret med en handduk. Snurra inte heller upp det i en turban.

♥ Tvätta inte håret ofta. Det sliter på hårförlängningen, 2 ggr i veckan räcker. Använd istället ett bra fettabsorberande torrschampo och ev. volmpuder mellan tvättarna.

♥ Undvik salt-och klorvatten. Det torkar ut löshåret och fästena, använd i så fall djuprengörande schampo, följt av balsam och en fet inpackning i längderna efter badet.

Produkter:

♥ Använd inte hårprodukter med olja eller alkohol på fästena. Dessa ingredienser försvagar fästena, likväl som silikoner, sulfater eller mjukgörande ingredienser. Vill du använda Olaplex i löshåret så undvik hårbotten.

♥ Använd fukt- och glansgivande hårprodukter. Hårolja, inpackning och balsamspray appliceras i längderna när löshåret känns torrt och risigt. Löshår är avklippt, dött hår och får därför inte samma näring som det egna får av hårbotten.

♥ Använd ofta hårolja. Applicera gärna en lite tjockare hårolja innan läggdags, så att den kan absorberas av håret under natten. Använd en lättare olja efter styling med värmeverktyg.

♥ Undvik att färga, bleka, tona eller permanenta löshåret. Dessa behandlingar orsakar onödigt slitage på håret som är svårt att reparera. Du bör inte behandla ett löshår som inte är virgin (kemiskt obehandlat) remyhår. Köp istället rätt färgnyans från början.

Värmeinstrument:

♥ Föntorka alltid hårbottnen efter dusch. Fukt tränger annars in och försvagar keratinvaxet. 

♥ Föna håret med en borste i nedåt riktning. Tangle Teezer med handtag eller en borste med blandad svinborst och nylonpiggar är att föredra.

♥ Var försiktig när du använder värmeinstrument vid fästena. Det är extra viktigt att tänka på när fästena har växt ut en bit.

♥ Använd värmeinstrument med måtta. Löshåret bevarar stylingen bättre p.g.a. sin grövre och behandlade struktur, så du behöver inte locka/platta håret varje dag. Se till att använda smarta värmeinstrument som alltid reglerar värmen.

♥ Använd alltid värmeskydd. När du ska använda ett värmeinstrument, använd alltid en värmeskyddande produkt innan. Skyddet lägger sig som en beskyddande hinna på hårstrået och skyddar mot värmen.

Accessoarer:

♥ Använd skonsamma hårsnoddar. Undvik varianter med metalldelar, använd istället scrunchies eller mjuka tygtofsar.

♥ Använd gärna root cover up. Har du tunt hår (speciellt på sidorna) och gillar att sätta upp håret i tofs, men ditt hår har svårt att täcka t.ex. vaxfästena ordentligt, då är en root cover-up puderskugga ett perfekt komplement. Täck medföljande pensel ordentligt med pudret, håll sedan håret stramt bakåt med ena handen och tryck sedan penseln mot hårrötterna och fortsätt applicera punktvis där du önskar pudret. Pudret döljer även en utväxt väldigt bra och kan fejka nygjorda slingor. Sitter bra på hårstråna tills att du tvättar bort pudret. Det finns även bra torrschampon med färgpigment som kan hjälpa till att dölja utväxten och dölja vaxfästen.

♥ Sov gärna på ett lent silkesörngott i sidensatin. Minska friktionen mellan ditt hår och kudden, vilket resulterar i mindre hårslitage, mindre frissigt hår och tyget torkar inte heller ut håret eller huden.