Du ska alltid välja ett löshår som påminner om ditt eget. Företagen som producerar löshår blandar oftast olika hår från olika ursprung med varandra, detta dels för att göra håret mer tåligt och dels för att hålla kostnaderna nere.

Det europeiska håret är finare och tunnare än exempelvis det asiatiska (t.ex. kinesiska) håret, så därför passar det europeiska löshåret dig med tunt nordiskt hår. Det indiska håret är ofta lite tjockare än det europeiska och mer slitstarkt, därför kan det vara fördelaktigt att köpa detta hår.

Om du har tjocka, grova hårstrån ska du köpa asiatiskt hår, som består av grövre och starkare hårstrån. Asiatiska hårstrån är tunga, vilket innebär att håret inte böjs och lockas som det västerländska och därmed blir det ofta en väldigt tydig uppdelning mellan löshåret och det egna håret om man bär en hårförlängning med denna typ av hår. Då det asiatiska håret är tungt och platt, är det svårt att få volym i asiatiska extensions.

Prova gärna att köpa några provslingor och tvätta löshåret för att se hur det beter sig och vilket fall håret får. Jämför resultatet med ditt egna hår och avgör om du tror att håret kan bli en bra kombination.